Testimoniale

Eram însărcinată cu a doua minune din viața noastră și am decis că voi face tot ce-mi stă în putință pentru a nu mai ajunge din nou la cezariană. Așadar, mi-am ales materitatea cea mai prietenoasă cu nașterea naturală pe care am găsit-o, medicul cel mai pro NVDC de care am auzit și moașa cea mai renumită. Dar mai lipsea ceva…

Știam că mi-ar trebui și o doula, însă nu mi-aș fi imaginat vreodată că o doula poate face o diferență atât de uriașă! Dumnezeu m-a călăuzit către o doula magnifică, căreia îi sunt recunoscatoare că există, că și-a ales această menire și că ne-a acceptat chiar dacă am ajuns la ea foarte aproape de termen. Dar îi sunt recunoscatoare în primul rând pentru dedicarea cu care a stat alături de noi într-un travaliu lung de 20 ore, pentru trucurile magice cu care de multe ori mi-a luat durerea cu mâna, pentru susținerea emoțională continuă și necondiționată pe care mi-a oferit-o, pentru puterea pe care mi-a dat-o de fiecare dată când simțeam că n-o să pot, pentru firescul din glasul ei, pentru modul în care reușea să transforme orice frică în ceva pozitiv și încurajator. Nimic nu e imposibil când ai alături de tine un om pentru care miracolul vieții este sensul suprem al propriei vieți. Îți mulțumesc, dragă Adelina,
doula magică!

Adriana Caitas

Fiind însărcinată cu al doilea copil, am hotărât să mă informez cât se poate de bine referitor la naștere naturală, căci deși la prima naștere mi-am dorit foarte mult să nasc natural, tot la cezariană am ajuns, că de altfel, așa se poartă în România. Astfel, am aflat de doula și rolul ei în timpul nașterii.

Așa am ajuns să o cunosc pe magnifica Adelina. Ea a fost o alinare pentru sufletul meu. Când a venit ziua cea mare, chiar dacă era miezul nopții, chiar dacă era frig, a venit imediat ce a auzit că am nevoie de ea și atât timp cât trupul meu se pregătea de marea venire a prințesei, iar mintea era într-un alt univers Adelina mi-a fost de mare ajutor. M-a ajutat să-mi păstrez calmul și rațiunea, m-a susținut în cele mai importante clipe ale vieții mele. A terminat să-mi strângă bagajul pentru maternitate, îmi făcea masaj în timpul contracțiilor, care mă relaxau și mă înviorau, îmi șoptea cuvinte de laudă și susținere, ceea ce m-a ajutat mai ușor să suport durerile prin care trecea corpul meu. M-a îndrumat și m-a susținut tot travaliul, chiar dacă în spital nu a avut voie să mă asiste în sala de naștere, ea a stat pe holurile spitalului până am fost transferată în salon.

Slavă Domnului că trăim în secolul XXI, cand telefonul fără fir și internetul sunt la putere, că doar așa a stat doula mea dragă, cu telefonul în mână butonând mesaje de susținere și încurajare. Deși nu prea îi răspundeam la cele scrise, ea oricum mă suna, îmi scria, iar eu citeam și prindeam puteri să merg mai departe, să-mi ating scopul mult dorit – de a naște cât se poate mai NATURAL, precum am fost create de Dumnezeu. Într-un final am reușit să o aduc pe lume pe prințesa noastră pe cale naturală și îi mulțumesc din suflet Adelinei pentru tot suportul acordat, că în orice clipă fiind lipsită de puteri puteam ceda și cere cezariană. În aceeași zi, cum s-au deschis ușile pentru vizitatori, Adelina a venit să ne vadă. În concluzie, pentru mine a fost o experiență de neuitat, un lucru într-o echipă minunată. Chiar dacă ești susținut și ajutat de soț, mamă, soră, oricine din cei apropiați, nu se compară
cu rolul doulei în acest eveniment important din viață.

Anastasia Iancu

Pe Adelina am cunoscut-o la cursul prenatal pe care l-am urmat împreună cu soțul meu. În cele câteva zile de curs am aflat informații prețioase despre sarcină și o naștere frumoasă, naturală. Totodată, am cunoscut omul frumos care este Adelina și, simțind o conexiune cu
ea, eu și soțul am hotărât să ne asiste la nașterea bebelușei noastre.
În zorii dimineții de 3 mai, la ora 5, au început primele semne de travaliu și emoțiile ne-au copleșit la gândul ca aceasta va fi ziua cea mare. Adelina a fost alături de mine de la început, sfătuindu-mă și dându-mi informații despre fiecare etapă prin care treceam, liniștindu-mă sufletește că totul este asa cum trebuie să fie. Știa exact prin ce trec! Când
contracțiile s-au mai intensificat, a sosit acasă unde am mai petrecut ceva timp, am vorbit, am numărat și am experimentat diferite poziții pentru a-mi alina durerile contracțiilor.

Știam ca scopul nostru era sa petrecem cat mai mult timp din travaliu acasă, unde este cald și bine. Spre seară, la ora 20:40, am ajuns împreuna la spital, aveam dilatație completă și am intrat direct in sala de nașteri. Nici nu am simțit cum au trecut cele 2 ore și un pic până am născut: am încercat diverse poziții de naștere, i-am strâns puternic mâinile în timpul contracțiilor atât de dureroase (Ade, iartă-mă dacă te-am strâns prea puternic!). M-a liniștit și m-a îndrumat, i-a anunțat pe ai mei ca totul este în ordine, mi-a adus apă să mă hidratez, mi-a pus compresă rece pe frunte… Hormonii nașterii m-au dus în altă lume și cu siguranță sunt momente de care nu îmi amintesc, dar știu ca am simțit că am alături de mine persoana potrivită pentru a mă sprijini să am o naștere asa cum visam, cu încredere în mine și fără traume emoționale. Bebelușa mea era perfectă, o visasem de atâtea ori și acum era la pieptul meu, ajutată de Adelina să se atașeze la sân. Seara s-a încheiat cu familia mea extinsă lângă noi. Fericirea plutea in aer!

Mulțumesc Universului că a făcut astfel încât nașterea mea sa aibă loc fix cu o zi înaine ca Ade sa plece din București. Mulțumesc Ade, pentru ziua lui Ingrid, îngerașul meu!

Anca Onea

Când m-am gândit prima dată sa am alături o doula la ceea ce avea sa fie NVDC-ul meu, mă încerca un sentiment de teamă… Cum sa găsesc eu o persoană care să mă însoțească trup dar și suflet în cea mai intensă, intimă, copleșitoare experiență?

Un seminar fain, condimentat cu emoție pură dar și cu multe informații utile m-a convins că Adelina putea fi ceea ce căutam. A devenit certitudine când am avut prima întâlnire cu ea. Apoi totul a curs
în valuri… Și-a făcut loc în inima mea astfel încât să o las să îmi picure cunoștințe, forță, încredere și credința atunci când aveam cea mai mare nevoie.

Au fost 14 ore în care a muncit la propriu alături de mine, de noi, atât fizic cât și psihic ca eu să îmi împlinesc visul. A știut să mă motiveze, să mă aline, să îmi preia din emoție, să mă echilibreze, să lucreze cu mine tot ceea ce a fost necesar pentru a susține travaliul. Când a venit pe lume minunea, am întrebat-o ca pe o extensie a mea: “Chiar am reușit?” și printre acele sentimente multe și diverse, am reușit să disting pe fața ei oboseală, fericire și multă mulțumire. Atunci am știut clar că fără ea nu as fi reușit, trebuia sa fie parte din experienta noastră! Mulțumim, draga noastră doula!

Diana Neacșu

Cursul ReNașterea fost un curs interactiv, diversificat și bine documentat. Abordarea holistică pe care este construit cursul ne-a ajutat să privim în ansamblu procesul nașterii și să ni-l însușim ca pe un fenomen normal și natural. În esență, nașterea nu se rezumă la obligativitatea perpetuării speciei, chinul facerii și stresul maternității, ci este un miracol pe care trebuie să-l îmbrățișăm cu detașare și deschidere a sufletului.

Tu ești minunată și faci foarte bine ceea ce faci, ne-ai transmis multă liniște sufletească, calm și iubire. Sper ca mai multe mămici (cu tătici) să participe la acest curs minunat susținut de tine și astfel să simtă și ei liniștea și calmul pe care ni le-ai transmis nouă!

Pe lângă faptul că ne-ai învățat foarte multe lucruri frumoase despre naștere, cât de frumoasă este ea și ce importantă este pentru întreaga familie, ne-ai învățat și cum să fim mai buni unul cu altul zi de zi, să avem încredere în noi și să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem, pentru că toți suntem minunați! Îți mulțumim!

Mariana și Remus

Îți mulțumim pentru că ne-ai deschis mințile – așa cum mi-a mărturisit Ionuț – și pentru că ne-ai deschis sufletele – adaug eu – astfel încât să trăim zilele de curs cu nerăbdarea de a descoperi noi informații, cu liniștea că suntem într-un spațiu susținător, de încredere și cu bucuria că a meritat fiecare moment petrecut împreună.

Am luat cu noi, la final, resurse bogate și trăiri potolite precum și certitudinea că multe se vor așeza și integra și în zilele următoare cursului. Așa a fost și încă este! Ne bucurăm să facem parte din părinții
încurajați prin intermediul cursului ReNașterea să savureze ceea ce este natural, firesc, împlinitor, blând și frumos: darul vieții.

Mihaela și Ionuț

Te voi recomanda tuturor prietenilor mei care vor fi pe aceeași lungime de undă cu mine și sper din toată inima să reușești să contribui la o lume mai bună și la un viitor mai liniștit!

Adelina, eu mă simt prima “prenățică” a cursului ReNașterea și vreau să le transmit viitorilor părinți ceea ce am simțit eu în legătură cu tine și acest curs minunat! De la primul workshop s-a creat o conexiune între noi și de aici am și plecat cu toată bucuria ca vom face cursul ReNașterea împreună!

Adelina este un om minunat, care a reușit să ne transmită foarte frumos ceea ce noi speram să auzim – că există și nașteri frumoase și naturale, fără chinuri copleșitoare, fără traume, așa cum, din păcate, povestesc toate mamele noastre… Datorită ei am prins încredere și ne simțim mult mai relaxați în ceea ce privește nașterea pe care o asteptăm cu răbdare și
muultă iubire. Cursul interactiv ne-a făcut să ne exprimăm temerile și să scăpăm de ele.

Adelina, draga mea, sper să ajungă câți mai mulți viitori părinți la cursul tău, pentru a putea da naștere unor copilași mai buni și puri, fără încărcătura neamului! Aici am învățat că e normal să fim mai buni, mai iubitori, mai răbdători și e în regulă să avem slăbiciuni, pe care să ni le acceptăm. Felicitări, Ade! Ești un om minunat și special pentru mine și îți mulțumesc pentru tot sprijinul oferit! Te îmbrățișez strâns!

Ana

Open chat
1
Sunt aici pentru tine
Cu ce te pot ajuta, mămică minunată?